21.01.2017 11:30

KNVB gaat strijd niet aan met amateurclubs

Amateurclubs in de Tweede en Derde Divisie die de komende maanden nog geen spelers onder contract hebben staan, worden niet gestraft door de KNVB. De Nederlandse voetbalbond gaat op zoek naar passendere licentie-eisen.

Met de komst van de voetbalpiramide stelde de Nederlandse voetbalbond scherpere eisen aan amateurploegen die uitkomen op het derde en vierde voetbalniveau van Nederland. Zo was het oorspronkelijke plan dat elk team in de Tweede of Derde Divisie deze maand acht spelers onder contract had staan, komend seizoen moest dat aantal dertien zijn.

Flink wat clubs stribbelden echter tegen, de eisen werden als buitenproportioneel ervaren. De KNVB gaat zich nu opnieuw buigen over de zaak. "Dat moet gebeuren in overleg met een vertegenwoordiging van de clubs die zowel voor als tegen zijn", aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf. "Want er zijn ook clubs die zich al akkoord hadden verklaard met de licentie-eisen. Het is duidelijk dat we snel een oplossing willen aandragen."

21 maart wordt als streefdatum aangehouden, want dan staat de bondsvergadering op het programma. Het twintigtal clubs dat klaagde bij de KNVB is blij met deze beslissing.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner