21.01.2017 20:42

RB Leipzig heeft geen kind aan Frankfurt: 3-0

RB Leipzig is zaterdagavond in het spoor van koploper Bayern München gebleven. De nummer twee van de Bundesliga won voor eigen publiek van Eintracht Frankfurt (3-0). Bayern München boekte vrijdagavond al een moeizame zege op SC Freiburg (2-1). De regerend kampioen uit Beieren blijft een voorsprong van drie punten op RB Leipzig koesteren.

Eintracht Frankfurt begon beroerd aan de wedstrijd. Doelman Lucas Hradecky beroerde de bal al na drie minuten buiten zijn strafschopgebied met een hand en moest met een rode kaart vertrekken. De ingevallen Heinz Lindner voorkwam met een fraaie reflex nog wel dat Marcel Halstenberg de toegekende vrije trap benutte maar had geen antwoord meer op de rebound van Marvin Compper (1-0). Vlak voor rust vergrootte Timo Werner de voorsprong naar 2-0, waarna Halstenberg het duel na ruim een uur definitief besliste.