22.01.2017 15:24

Schöne over FC Utrecht-publiek: "Hoort erbij"

Yassin Ayoub (l.) is net te laat met zijn tackle op Lasse Schöne (r.). (22-01-2017)
Yassin Ayoub (l.) is net te laat met zijn tackle op Lasse Schöne (r.). (22-01-2017)

Lasse Schöne was met de enige treffer van de wedstrijd enorm belangrijk voor Ajax in het duel met FC Utrecht (0-1). De middenvelder van de Amsterdammers revancheerde zich nadat hij eerder in het duel een strafschop miste.

Daardoor was het Deen mikpunt bij de FC Utrecht-aanhang, al maakte hij zich daar niet al te druk om. "Ja, ik hoorde 'Schöne bedankt' toen het nog 0-0 stond. Maar dat hoort erbij als je uit speelt. Dat soort dingen zijn hartstikke leuk. Prima", reageerde Schöne koeltjes na afloop van het duel in gesprek met FOX Sports.

Zijn treffer was een fijn gevoel, na de gemiste penalty. "Ik wist eigenlijk wel zeker dat de keeper rechts van mij zou duiken, dus ik dacht: ik schiet 'm door het midden. Ik verbaasde mezelf dat ik zo hard en hoog schoot. Dat was niet de bedoeling. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan", stelde hij met een glimlach. Toch was hij gedecideerd. "Die moet er gewoon in."

Over zijn goal, een snoeiharde streep van ongeveer twintig meter, was hij meer te spreken. "Het paste precies. Hij zat er goed in, maar dat mocht ook wel na die misser. Dit is lekker. Ik stond buiten de zestien en dan hoop je dat de bal wordt weggekopt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner