23.01.2017 09:15

Bosz: "Moeizame, maar terechte overwinning"

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag (l.) begroet Peter Bosz, oefenmeester van Ajax. (22-01-2017)
FC Utrecht-trainer Erik ten Hag (l.) begroet Peter Bosz, oefenmeester van Ajax. (22-01-2017)

Dankzij een werelddoelpunt van Lasse Schöne pakte Ajax de volle buit op bezoek bij FC Utrecht (1-0). De Amsterdammers hadden het heel zwaar met het stugge Utrecht, maar trainer Peter Bosz vond dat zijn ploeg wel het meeste recht had op de overwinning.

Door de zege behoudt Ajax de aansluiting met koploper Feyenoord. "Willen wij kampioen worden, dan zullen we met de volle inzet en concentratie moeten spelen zoals we vandaag in het eerste halfuur deden. Dan komen daarna je kwaliteiten daar bovenuit", aldus Bosz op de persconferentie.

In de openingsfase had Ajax de controle, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Toch spreekt Bosz van een verdiende zege. "Dit was een goede overwinning in een hele lastige uitwedstrijd, tegenstander en systeem. Daar zijn we als team uitstekend mee omgegaan. Het eerste half uur was voor ons en in het laatste kwartier van de eerste helft gaven we wat kansen weg."

Bosz voerde in de Galgenwaard opvallende wissels toe. Justin Kluivert (17), Matthijs de Ligt (17) en Donny van de Beek (19) moesten de zege over de streep trekken. De Ligt leek Davinson Sánchez te vervangen door een mogelijke blessure van de Colombiaan, maar Bosz had andere redenen. "Matthijs klopt op de deur en vandaag, in deze wedstrijd en op dit moment, hadden we hem nodig. Hij heeft een betere inspeelpass en nam initiatief", besluit Bosz tegen Ajax Life.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner