23.01.2017 21:11

FC Twente schakelt de FIFA in voor Assaidi

Oussama Assaidi komt kijken bij de wedstrijd FC Twente - Heracles Almelo. De aanvaller is nog niet speelgerechtigd voor de thuisclub. (20-01-2017)
Oussama Assaidi komt kijken bij de wedstrijd FC Twente - Heracles Almelo. De aanvaller is nog niet speelgerechtigd voor de thuisclub. (20-01-2017)

Bijna een maand geleden maakte FC Twente de komst van Oussama Assaidi officieel, maar de buitenspeler wacht nog op zijn rentree in de Eredivisie. Al Ahli geeft Assaidi maar niet vrij, waardoor FC Twente de stap naar de FIFA zet.

Assaidi kocht eind 2016 zijn contract bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten af, waardoor hij een transfervrije speler werd. Hij koos voor een rentree in Nederland bij FC Twente, maar club en speler wachten inmiddels al een maand op de definitieve vrijgave van Al Ahli. Zonder die vrijgave kan FC Twente Assaidi niet speelgerechtigd krijgen.

Volgens de NOS zoeken de Tukkers het nu hogerop, omdat Al Ahli niet snel genoeg meewerkt. De FIFA is ingeschakeld om te bemiddelen bij de zaak, daarnaast kan de wereldvoetbalbond de zaken versnellen indien nodig. Assaidi tekende op 24 december een contract tot medio 2019 bij FC Twente, dat momenteel achtste staat in de Eredivisie.

Assaidi, linksbuiten van nature, speelde in Nederland voor FC Omniworld, De Graafschap en sc Heerenveen. In 91 Eredivisie-duels scoorde de Marokkaanse Nederlander 21 keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner