24.01.2017 14:20

Sunderland legt routinier tot einde seizoen vast

Sunderland AFC heeft zich weten te versterken met Joleon Lescott. De 34-jarige verdediger moet de Engelse club helpen in de strijd tegen degradatie. De routinier tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Lescott was sinds november 2016 transfervrij, nadat hij vertrok bij AEK Athene. Zijn verblijf in Griekenland liep uit op een grote mislukking. De linksbenige verdediger kwam, door aanhoudend blessureleed, tot slechts vier duels in het shirt van AEK. Het contract van Lescott werd daarom al snel ontbonden. Daarvoor kwam hij uit voor Aston Villa. Met die club degradeerde de centrale verdediger afgelopen seizoen naar de Championship.

Bij Sunderland wordt Lescott herenigd met David Moyes, de manager waarmee hij tussen 2006 en 2009 al samenwerkte bij Everton. Sunderland kan de hulp van de ervaren Lescott goed gebruiken. De club staat momenteel op de laatste plaats in de Premier League. De achterstand op de veilige zeventiende positie bedraagt echter slechts drie punten. Lescott, die ook vijf seizoenen in dienst van Manchester City speelde, moet de ploeg van Moyes helpen om uit de gevarenzone te komen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner