26.01.2017 10:48

Ramos vertrekt via Granada naar China

Adrián Ramos heeft Borussia Dortmund per direct verlaten. De Colombiaanse spits maakt het seizoen op huurbasis af bij het Spaanse Granada CF, maar keert daarna niet terug naar Borussia Dortmund.

De 31-jarige aanvaller zal aankomende zomer namelijk aansluiten bij het Chinese Chongqing Lifan, die club eindigde het afgelopen seizoen als achtste in de Chinese Super League. De competitie in China begint pas in maart, waardoor Ramos zijn carrière eerst zal vervolgens in Spanje bij Granada. Ramos stond sinds de zomer van 2014 onder contract bij Borussia Dortmund, daarvoor speelde de Colombiaan in het shirt van Hertha BSC.

"Ramos kreeg afgelopen jaar al een lucratief aanbod vanuit China", aldus Michael Zorc, technische directeur van Borussia Dortmund, op de clubsite van BVB. "Tijdens de huidige transferperiode liet hij ons weten dat hij naar China wilde vertrekken. We zijn akkoord gegaan met zijn wens om te vertrekken, want nu ontvangen wij nog een transfersom voor een speler die afgelopen zondag 31 jaar oud is geworden. We willen Adrián bedanken voor zijn inzet bij onze club en wensen hem veel succes in Spanje en China."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner