26.01.2017 12:04

Jurjus: "Dat wist ik allemaal van tevoren"

Hidde Jurjus is aanwezig tijdens het trainingskamp van PSV in Spanje (03-01-2017).
Hidde Jurjus is aanwezig tijdens het trainingskamp van PSV in Spanje (03-01-2017).

Hidde Jurjus verruilde afgelopen zomer De Graafschap voor PSV, maar de 22-jarige doelman wacht nog op zijn debuut. De sluitpost heeft echter Jeroen Zoet en Remko Pasveer voor zich en baalt dan ook niet van de situatie.

"Dit wist ik allemaal van tevoren", vertelt Jurjus aan het Eindhovens Dagblad. "Het lekkerste is om elke week te spelen, maar dat is niet haalbaar als hier meerdere keepers fit zijn. Voordeel is dat ik nu bij het eerste elftal een langere trainingsweek kan maken. Als ik uiteindelijk op twintig wedstrijden in dit seizoen uitkom, heb ik me in combinatie met alle trainingen goed kunnen ontwikkelen."

Met een beetje geluk had Jurjus dit seizoen kunnen debuteren in de Champions League. Bij afwezigheid van Zoet stond Pasveer onder de lat tegen FC Bayern München. "Zo'n prikkel heb je af en toe nodig", vervolgt de goalie. "Tijdens zo'n wedstrijd realiseer je je dat PSV gewoon een heel grote club is. Het is een totaal andere wereld dan bij De Graafschap, al zal ik me ook daar altijd thuis blijven voelen. Ik baal er enorm van dat het dit jaar zo slecht gaat in Doetinchem."

De Graafschap, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Jupiler League, staat momenteel zeventiende.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner