27.01.2017 11:29

Allardyce steekt loftrompet over Van Aanholt

Patrick van Aanholt en Sam Allardyce worden mogelijk herenigd met elkaar bij Crystal Palace en de huidige manager van de laagvlieger in Engeland ziet dat wel zitten. Allardyce werkte samen met de Nederlander bij Sunderland en dat beviel.

Allardyce was vorig seizoen trainer van Sunderland, waar Van Aanholt sinds 2014 onder contract staat. De geruchten rondom een transfer van Van Aanholt worden aannemelijker, volgens geruchten is de linksback al toe aan een medische keuring bij de nummer achttien van de Premier League. Allardyce ziet de komst van de Nederlandse vleugelverdediger wel zitten.

"Hij was onze verlosser tijdens het afgelopen seizoen met Sunderland. Hij vormde een belangrijk onderdeel van ons succesverhaal", kijkt Allardyce op de persconferentie van Crystal Palace naar het vorige seizoen, waarin Sunderland twee punten boven de degradatiezone eindigde. Momenteel staat de club onderaan in Engeland, alhoewel Crystal Palace het met één puntje niet veel beter doet.

"Zijn bijdrage met goals en assists was toen groot. Zijn verdedigende kwaliteiten verbeterden onder mij en hij luisterde goed naar mijn advies. Hij bracht veel energie, dat zie ik graag in spelers." Van Aanholt komt uit de jeugdopleiding van PSV, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Chelsea. Daar slaagde de back niet, maar in Engeland is Van Aanholt inmiddels en gewaardeerde speler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner