28.01.2017 15:14

De Vrij voelt zich weer topfit na blessureleed

Stefan de Vrij kampte tot voor kort met aanhoudend blessureleed, maar is nu weer helemaal terug bij Lazio Roma. De centrale verdediger hoopt met zijn Italiaanse werkgever eindelijk eens een prijs te kunnen pakken.

De Vrij raakte afgelopen seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie en moest onlangs herstellen van een gebroken middenvoetsbeentje, maar wil daar liever niet meer over praten. Hij is de laatste tijd verzekerd van een basisplaats bij Lazio en wil vooral weer vooruitkijken. "Als je altijd maar over een blessure blijft praten, gaat het een eigen leven leiden'', vertelt De Vrij in het Algemeen Dagblad.

"Natuurlijk kwam de breuk in het middenvoetsbeentje ongelegen'', vervolgt de verdediger. "Maar weet je wat ik vrijwel meteen na de diagnose dacht? Positief blijven bevordert het herstel. Het is een botje helemaal aan de zijkant van de voet, dat is gunstig als je kijkt naar de hersteltijd. De gedachte 'ach, dat heb ik weer' zou misschien eerder op de loer liggen, maar daar heb je niets aan. Ik ben gewoon aan de slag gegaan en voel me nu weer topfit." De Vrij hoopt het seizoen goed af te sluiten met Lazio.

"Lazio heeft een goede ploeg. We kiezen vaak voor een speelwijze om ver van ons eigen doel druk te zetten. Maar in Italië zijn ze flexibel. Als er een fase in de wedstrijd is waarin wij het lastig hebben, dan kunnen we het ook heel compact maken. Dan geven we niets weg. Sinds mijn terugkeer liep het eigenlijk alleen de tweede helft tegen Internazionale niet. Daar is Stefano Pioli nu trainer, de man die mij in 2014 naar Lazio haalde. Ze zijn daar bezig aan een opmars.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner