28.01.2017 17:30

Robben helpt Bayern München aan zege

Bayern München heeft ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. Het team van trainer Carlo Ancelotti was in Bremen met 2-1 te sterk voor Werder. Bayern zag nummer twee RB Leipzig in eigen stadion tegen Hoffenheim ook met 2-1 winnen, zodat de voorsprong van de regerend kampioen drie punten blijft.

Arjen Robben had een belangrijk aandeel in de overwinning van Bayern München. De Oranje-international opende na een half uur spelen de score. Franck Ribéry zocht de achterlijn op, gaf de bal laag voor en vond Robben. De aanvaller kwam voor zijn tegenstander en schoot de bal met links fraai in de hoek van het doel: 0-1. De tweede treffer, kort voor rust, was ook een mooie. David Alaba schoot een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen (0-2).

In de tweede helft werd het toch nog spannend. Aanvaller Max Kruse scoorde in de 53e minuut tegen. Verder dan dat ene doelpunt kwam Werder echter niet.