29.01.2017 16:23

Ajax heeft geen kind aan matig ADO Den Haag

Lasse Schöne heeft op fantastische wijze Ajax op 2-0 gezet tegen ADO Den Haag. Zijn vrije trap eindigt in de bovenhoek. (29-01-2017)

Ajax had zondag een makkelijke middag tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers wonnen met 3-0 in de Amsterdam ArenA en verkleinen het gat met Feyenoord naar twee punten. De Rotterdammers komen later op de dag nog in actie tegen NEC.

Met Justin Kluivert voor het eerst in de basis begon Ajax sterk aan de wedstrijd. Binnen elf minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Kasper Dolberg vindt de laatste weken moeizaam het doel, maar was bij de 1-0 wel belangrijk als aangever. De spits gaf de steekbal op Hakim Ziyech, die compleet aan de aandacht van de ADO-verdedigers ontsnapte, en de middenvelder kon simpel de bal binnen werken.

De mannen van Željko Petrović hadden het zwaar in de Amsterdam ArenA. Achterin stonden de Hagenezen niet goed waardoor Ajax makkelijk kon combineren en tot kansen kwam. Tweemaal redde het houtwerk ADO voor een grotere achterstand. Op een vrije trap van Lasse Schöne was de club uit Den Haag echter wel kansloos. Vanaf twintig meter schoot de specialist de bal buiten het bereik van doelman Ernestas Šetkus en verdubbelde de score.

Ook in de kwartier pauze kon Petrović niets bewerkstelligen, want na rust combineerde Ajax rustig verder. Bijna maakte Dolberg op een schitterende wijze een einde aan zijn doelpuntendroogte, maar zijn omhaal spatte op de lat. Zo duurde het lang voordat Ajax de genadeklap uitdeelde aan de bezoekers. Bij slechts een 2-0 achterstand bleef ADO lang in leven in de Amsterdam ArenA. De bezoekers kregen ook nog kansen op de aansluitingstreffer. Ruben Schaken kwam een teenlengte te kort om de voorzet van Sheraldo Becker tot doelpunt te promoveren. En Édouard Duplan mikte net over het doel van André Onana.

Een kwartier voor tijd maakte Ajax aan alle Haagse hoop een einde. Davy Klaassen verlengde een hoekschop en bij de tweede paal werd er attent gereageerd door Dolberg. Zo maakte de spits een einde aan zijn doelpuntendroogte. Door de winst wordt de druk op Feyenoord opgevoerd. De Rotterdammers ontvangen om kwart voor vijf NEC in de eigen Kuip. Voor ADO Den Haag blijven de problemen zorgelijk. De mannen van Petrović staan net boven de degradatiestreep.