29.01.2017 18:13

Bosz heeft genoten van optreden van Kluivert

Justin Kluivert, debutant in de wedstrijdselectie van Ajax, bereidt zich voor op het duel met FC Twente. (11-12-2016)
Justin Kluivert, debutant in de wedstrijdselectie van Ajax, bereidt zich voor op het duel met FC Twente. (11-12-2016)

Peter Bosz was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag vol lof over basisdebutant Justin Kluivert. De pas 17-jarige aanvaller maakt een stroomversnelling door, de A-junior maakte al wat minuten in de hoofdmacht en kreeg tegen ADO zijn eerste basisplaats.

"Ik geniet van dat ventje. Hij is vrij onbevangen. Ik zag voor de wedstrijd dat hij wel een beetje zenuwachtig was, maar ik had het ook heel raar gevonden als dat niet zo was geweest", aldus Bosz tegenover de camera’s van FOX Sports. Voor Kluivert was dit alweer zijn derde optreden in de hoofdmacht. De zoon van Patrick Kluivert werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

"Hij begon geweldig aan de wedstrijd. In de eerste minuut wellicht een strafschoprijpe situatie, gelijk daarna had hij een voorzet waaruit we bijna scoorden. Hij was een groot gedeelte van de wedstrijd een plaag voor de verdediging van ADO Den Haag", sloot Bosz af. Ajax won gemakkelijk in eigen huis van ADO Den Haag. Hakim Ziyech opende de score, waarna Lasse Schöne Ajax voor rust op 2-0 zette. In de tweede helft maakte Kasper Dolberg de laatste treffer. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner