30.01.2017 12:30

SvdW: Kasper Dolberg herpakt zich tegen ADO

Na een weergaloze hattrick tegen NEC, ontstond er een hype rondom Kasper Dolberg. De spits van Ajax kende vervolgens een lange droogte, maar was zondagmiddag tegen ADO Den Haag de beste speler van het weekend.

Dolberg maakte tegen ADO niet alleen een einde aan zes doelpuntloze wedstrijden, de Deen trok ook het spel naar zich toe. De assist op de openingstreffer van Hakim Ziyech was illustrerend voor de wedstrijd van de spits. Hij kwam in de bal, hield verdediger Tom Beugelsdijk van zich af en wachtte op het juiste moment om de bal mee te geven aan de diepgaande Ziyech. Eén op één met doelman Ernestas Šetkus faalde de middenvelder vervolgens niet en Dolberg kon een puntgave assist bijschrijven.

Centrale verdedigers Beugeldijk en Thomas Meißner hadden geen grip op de negentienjarige spits. Dolberg bracht niet alleen zijn medespelers in stelling, maar was zelf ook zeer dreigend. Met een schot op de paal en een weergaloze omhaal tegen de lat hing zijn doelpunt in de lucht, die een kwartier voor tijd ook viel. Bij de tweede paal tikte Dolberg de bal tegen de touwen, wat zijn negende competitiedoelpunt betekende.

Aan het eind van de droogte en de reeks mindere wedstrijden kwam tegen ADO een einde, maar Dolberg ging er zelf niet gebukt onder. Aan Dolberg was niet af te lezen dat hij door een mindere tijd ging. Volgens trainer Peter Bosz is zijn spits "de overtreffende trap van een koele Scandinaviër."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner