30.01.2017 11:55

Van Aanholt transfereert naar Crystal Palace

Sunderland-verdediger Patrick van Aanholt zoekt naar een vrijstaande teamgenoot tijdens de wedstrijd tegen West Ham United. (22-10-2016)
Sunderland-verdediger Patrick van Aanholt zoekt naar een vrijstaande teamgenoot tijdens de wedstrijd tegen West Ham United. (22-10-2016)

De transfer van Patrick van Aanholt van Sunderland naar Crystal Palace hing al een tijd in de lucht, maar maandagochtend heeft de back zijn handtekening gezet. Van Aanholt tekent voor vierenhalf jaar bij de Eagles.

Van Aanholt kwam in 2014 naar Sunderland, waar hij grote indruk maakte op de linkerflank. De linksback was zeker van een basisplaats en pikte geregeld zijn doelpuntje mee. Afgelopen halfjaar miste hij één wedstrijd en scoorde hij drie doelpunten. Reden voor Crystal Palace om naar verluidt veertien miljoen euro neer te tellen voor Van Aanholt.

Op de ranglijst gaat Van Aanholt door zijn transfer twee plaatsen omhoog. Sunderland is hekkensluiter, maar Crystal Palace verzamelde maar één punt meer. Manager Sam Allardyce weet hoe het is om met Van Aanholt tegen degradatie te vechten. Vorig seizoen werkten ze samen bij Sunderland. "We hadden samen een groot succes bij Sunderland, waar hij een cruciale rol speelde bij het lijfsbehoud in de Premier League."

Ook bij Crystal Palace zal de energieke Van Aanholt de linkerflank gaan bestrijken. Allardyce ziet een belangrijke rol weggelegd voor zijn nieuwkomer. "Hij zal kracht en energie aan ons team toevoegen. Van Aanholt kan goed verdedigen, maar heeft ook de kwaliteiten om doelpunten voor te bereiden en te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner