30.01.2017 19:28

Roda geeft Van Velzen tweede Eredivisie-kans

Gyliano van Velzen maakt per direct de overstap van FC Volendam naar Roda JC. De Limburgers legden de buitenspeler voor 2,5 jaar vast, tot medio 2019. Het is voor de tweede keer dat Van Velzen zijn opwachting maakt in de Eredivisie.

De linksbuiten, die ook op rechts uit de voeten kan, komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte al op jonge leeftijd de overstap naar topclub Manchester United. In Engeland slaagde Van Velzen niet, waarna hij via Royal Antwerp terugkeerde naar Nederland, waar hij een contract bij FC Utrecht tekende. In twee jaar tijd kwam de flankspeler slechts tot zeven optredens in de Eredivisie, waarna hij naar FC Volendam verkaste.

In de Jupiler League maakte de tweebenige speler wederom indruk, waarna hij een transfer naar de Eredivisie afdwong. Technisch directeur Ton Caanen is op de clubwebsite dan ook blij met zijn aanwinst: "Er waren een aantal club die belangstelling voor hem hadden en we zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft. Gyliano is een gevaarlijke buitenspeler en één van de revelaties in de Jupiler League dit seizoen."

Voor Roda JC is Van Velzen al de zevende aanwinst deze winterstop.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner