30.01.2017 19:59

Ajax in Europa League tegenover spits Necid

Ajax treft in de zestiende finales van de Europa League een oude bekende bij tegenstander Legia Warschau. Tomáš Necid, die in dienst van PEC Zwolle furore maakte in de Eredivisie, wordt door de Poolse club voor een half seizoen gehuurd van Bursaspor.

Necid speelde slechts 24 wedstrijden in Nederland, maar scoorde daarin wel elf keer. Tegen Ajax kwam overigens hij niet tot scoren. Bursaspor was de club die de Tsjechische spits overnam van CSKA Moskou, waar Necid geen uitzicht had op speeltijd. Ondanks het feit dat de aanvalsleider elf keer scoorde in de competitie tijdens zijn eerste seizoen in de SüperLig, mocht Necid in de winterse transferperiode vertrekken.

Omdat Bursaspor dit seizoen geen Europees voetbalde speelde, is Necid speelgerechtigd voor Legia Warschau in de Europa League. De Polen treffen in de knock-outfase Ajax, het tweeluik wordt op 16 en 23 februari afgewerkt. Bij de Poolse formatie staat ook Valeri Qazaishvili, oud-speler van Vitesse, onder contract. Qazaishvili werkte in Arnhem samen met Peter Bosz, de huidige trainer van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner