30.01.2017 20:25

Ook Pato aan de slag in Chinese competitie

De Super League van China heeft weer toegeslagen met een stervoetballer. Alexandre Pato verkast naar Tianjin Quanjian FC, dat afgelopen seizoen als kampioen promoveerde naar het hoogste voetbalniveau van China. Pato speelde dit seizoen 24 duels voor Villarreal CF, waarin hij zes keer scoorde.

De Braziliaanse spits, die bij AC Milan van 2007 tot en met 2011 zijn hoogtijdagen kende, levert de Spaanse club ongeveer achttien miljoen euro op. In China wordt hij teamgenoot van Axel Witsel, die eerder al voor vele miljoenen de overstap maakte van Zenit St. Petersburg naar de Super League. Spelers als Hulk, Graziano Pellè, Carlos Tévez en Jackson Martínez zijn momenteel al actief in China.

De Chinese overheid en de voetbalbond van het land zijn echter bezig om de competitie binnen de perken te houden. Zo wordt er binnenkort een maximum ingesteld van het aantal buitenlandse spelers dat aan de aftrap mag verschijnen, terwijl er ook aan salarisplafonds wordt gedacht. Oscar, die de overstap van Chelsea naar Shanghai SIPG maakte, gaat naar verluidt zo'n 470.000 euro per week verdienen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner