31.01.2017 09:15

Bannink terug bij Emmen, Krohne naar Schalke

Alexander Bannink gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch (20-01-2017).
Alexander Bannink gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch (20-01-2017).

Alexander Bannink keert per direct terug bij FC Emmen. De aanvallende middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van De Graafschap. Rogier Krohne heeft FC Emmen daarentegen verlaten, de spits kiest voor een avontuur bij FC Schalke 04 II.

Bannink verruilde in de zomer van 2015 FC Emmen nog voor De Graafschap. "Bij FC Emmen heb ik nog niet zo lang geleden mooie dingen laten zien en waren we sportief succesvol", vertelt de middenvelder op de clubsite van de Emmenaren. "Toen ik werd gepolst over een terugkeer ontstond bij mij direct een warm gevoel, het gevoel van thuiskomen. Ik denk dat onze klik uit het verleden er nog steeds is en kijk daarom uit naar de hernieuwde samenwerking waarbij ik er heel veel vertrouwen in heb dat ik opnieuw een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het aanvallende spel wat de club graag wil spelen."

Jan Korte, technisch manager van FC Emmen, is blij met de terugkeer van Bannink. "Alexander Bannink behoeft in Emmen feitelijk geen nadere introductie, één blik op zijn statistieken zegt genoeg over zijn staat van dienst. Hij speelt als diepe middenvelder met absolute drang naar voren, is daarmee een bijzonder gevaarlijk wapen en staat direct tot de beschikking van Dick Lukkien als absolute versterking van de aanval. Nu we een kwalitatieve impuls aan onze aanval hebben gegeven, hebben we gemeend in te moeten gaan op het verzoek van Rogier Krohne om zijn carrière te mogen vervolgen in Duitsland, dus vertrekt hij na een half seizoen waarin hij zeven maal scoorde bij FC Emmen", aldus Korte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner