31.01.2017 09:48

Swansea City laat Emnes opnieuw vertrekken

Liam Cooper (l.) blokt het schot van Marvin Emnes (r.) tijdens het League Cup-duel Leeds United - Blackburn Rovers (20-09-2016).
Liam Cooper (l.) blokt het schot van Marvin Emnes (r.) tijdens het League Cup-duel Leeds United - Blackburn Rovers (20-09-2016).

Marvin Emnes heeft Swansea City voor de tweede keer dit seizoen verlaten. De Nederlandse aanvaller keert terug bij Blackburn Rovers, waar hij ook tijdens de eerste seizoenshelft speelde.

Emnes werd in eerste instantie voor een half seizoen gehuurd door de club uit de Championship. Op 15 januari keerde de aanvaller echter terug bij Swansea City, maar twee weken later en zonder speelminuten te hebben gemaakt bij The Swans keert de oud-speler van Sparta Rotterdam terug bij Blackburn Rovers. Emnes wordt tot de rest van het seizoen gehuurd van de huidige nummer zeventien van de Premier League.

De Nederlandse aanvaller speelde dit seizoen negentien competitiewedstrijden namens Blackburn Rovers, daarin wist Emnes drie keer te scoren. Blackburn Rovers hoopt met Emnes in de gelederen degradatie naar de League One (het derde niveau in Engeland) te voorkomen. De Engelse club staat na 27 competitiewedstrijden namelijk met 25 punten op de 23e plaats. Dat zou aan het einde van het seizoen degradatie naar de League One betekenen. De situatie is nog niet uitzichtloos, want Blackburn Rovers heeft een achterstand van twee punten op de nummer 21 Bristol City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner