31.01.2017 11:00

Diks keert na half jaar terug bij Vitesse

Kevin Diks heeft de bal tijdens het oefenduel FC Schalke 04 - Fiorentina (07-08-2016).
Kevin Diks heeft de bal tijdens het oefenduel FC Schalke 04 - Fiorentina (07-08-2016).

Kevin Diks vertrok afgelopen zomer van Vitesse naar Fiorentina, maar keert na een half jaar terug in Arnhem. De rechtsback wordt door de Arnhemmers tot het einde van het seizoen gehuurd.

Twee keer mocht Diks dit seizoen invallen bij Fiorentina. "De stap naar Fiorentina was geweldig", aldus de verdediger op de clubsite van Vitesse. "Ineens kom je in een andere cultuur terecht. Het verdedigen wordt in Italië echt gezien als een vak apart. Ik heb als voetballer en als mens ontzettend veel geleerd in het afgelopen halfjaar. De terugkeer naar Vitesse voelt op dit moment als de juiste stap. Vitesse voelt als thuiskomen waar mijn hart ligt. Ik vergeet nooit waar ik vandaan kom."

"Ik ga keihard werken om hopelijk zo veel mogelijk wedstrijden te spelen in het vertrouwde geel-zwarte shirt. Wat de toekomst daarna brengt zien we dan wel. Ik wil nu eerst belangrijk zijn voor Vitesse en de dingen die ik in Italië heb geleerd op de Nederlandse velden laten zien. Ik ken nog steeds iedereen bij de club en heb er enorm veel zin in om weer bij Vitesse aan te sluiten."

Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, is blij met de terugkeer van Diks. "Kevin is voor iedereen nog een oude en vertrouwde bekende. Na de terugkeer van andere clubjongens als Ricky van Wolfswinkel, Adnane Tighadouini en Alexander Büttner keert er weer een echte Vitessenaar terug op het oude nest. Maar kwaliteit is altijd leidend bij de keuzes die wij maken. We kennen de kwaliteiten van Kevin en hij heeft in Italië een hoop bijgeleerd. Met zijn terugkeer hebben we nu op alle posities voldoende concurrentie en moet iedereen vol aan de bak om zijn positie te verdienen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner