31.01.2017 14:00

Mühren vertrekt zonder 'hard feelings' bij AZ

Robert Mühren bekroont zijn eerste belangrijke basisplaats met een doelpunt tegen Maccabi Tel Aviv. De spits kopt de 1-1 binnen en viert dit met het publiek. (20-10-2016)
Robert Mühren bekroont zijn eerste belangrijke basisplaats met een doelpunt tegen Maccabi Tel Aviv. De spits kopt de 1-1 binnen en viert dit met het publiek. (20-10-2016)

Robert Mühren speelt de komende vierenhalf jaar voor het Belgische SV Zulte Waregem. De transfer van de aanvaller kwam voor veel mensen als een grote verrassing, maar Mühren dacht zelf al langer aan een vertrek bij AZ.

"Zulte volgde mij al langere tijd en heeft mij grondig bekeken", laat de 27-jarige Mühren weten in gesprek met FOX Sports. "Aanvankelijk wilden ze mij komende zomer transfervrij overnemen, maar ze pakten nu al door. Dat geeft een goed gevoel natuurlijk. Ik kom terecht in een aanvallend ingestelde ploeg en dat past bij mij."

"Ik vertrek met een prima gevoel bij AZ, no hard feelings. Ik heb deze transfer het afgelopen halfjaar zelf afgedwongen en ben daar ontzettend blij mee", vervolgt Mühren. "Ondanks dat ik niet altijd honderd procent vertrouwen voelde, heb ik een fantastische tijd in Alkmaar gehad. Het afscheid viel mij dan ook zwaar. Op het trainingsveld kreeg ik applaus van de spelers en staf, dat zegt denk ik wel genoeg."

Mühren speelde sinds de zomer van 2014 in het shirt van AZ, maar groeide nooit echt uit tot een onomstreden basisspeler. De afgelopen drie seizoenen speelde de aanvaller 47 competitiewedstrijden voor de club uit Alkmaar, waarin hij elf keer verantwoordelijk was voor een doelpunt. Mühren kwam in het verleden uit voor FC Volendam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner