31.01.2017 14:38

De Jong speurt naar belchinezen op tribunes

Henk de Jong debuteert met een nederlaag als hoofdtrainer van De Graafschap. Zijn ploeg gaat met 2-1 onderuit bij FC Eindhoven. (13-01-2017)
Henk de Jong debuteert met een nederlaag als hoofdtrainer van De Graafschap. Zijn ploeg gaat met 2-1 onderuit bij FC Eindhoven. (13-01-2017)

Henk de Jong wacht nog altijd op zijn eerste zege als hoofdtrainer van De Graafschap. De oefenmeester zag zijn ploeg ook maandagavond verliezen. Tegen het beloftenteam van FC Utrecht gingen de Doetinchemmers met 3-2 onderuit.

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en werd daarom gezien als één van de titelfavorieten in de Jupiler League. Voorlopig staat de ploeg echter op een beschamende achttiende plaats. Van de laatste negentien competitiewedstrijden werden er slechts drie gewonnen. Een snelle terugkeer naar de Eredivisie lijkt dan ook ver weg voor de Superboeren.

Maandagavond ging het opnieuw mis voor De Graafschap. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd met 3-2 verloren. De ploeg van De Jong stond na 54 minuten al met 3-0 achter. "Het zijn allemaal slapsticks. Ik zit iedere wedstrijd naar de tribune te kijken of er geen belchinezen zitten", baalt De Jong in gesprek met De Gelderlander. "Hier valt niet tegen te voetballen. Centraal achterin komen we snelheid tekort, voor die positie moet echt versterking komen."

De Graafschap vocht zich nog terug naar 3-2, maar daar bleef het ook bij. De Jong bekende na afloop geschrokken te zijn van het niveau van zijn ploeg. "Het is onvoorstelbaar. Er zit zoveel angst in deze ploeg, het zit echt heel erg diep. Dat is er niet zomaar uit", vertelt de oud-trainer van SC Cambuur. "Het enige voordeel van deze situatie is dat het nu alleen nog maar beter kan worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner