31.01.2017 15:52

Hateboer in Italië voor kennismaking met club

FC Groningen lijkt mogelijk toch nog iets te gaan verdienen aan Hans Hateboer. De verdediger is in het bezit van een aflopend contract en heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur. Mogelijk vertrekt hij naar Italië.

"Hij is vanochtend (dinsdag) naar Italië gevlogen om zich te oriënteren bij Atalanta Bergamo", vertelt algemeen directeur Hans Nijland op de website van de club. "De Italianen meldden zich gisteren bij ons met een concreet bod. Wij hebben al een tijd terug aangegeven dat het onze voorkeur had Hateboer deze transferwindow te verkopen, omdat hij aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit zou lopen omdat hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Dat scenario was en is voor ons niet wenselijk."

"Daarnaast heeft Hateboer zelf de nadrukkelijke wens uitgesproken deze stap naar Italië te willen maken", vervolgt Nijland. "In overleg met de technische staf zijn wij de mening toegedaan, dat we zijn vertrek intern kunnen oplossen." Zondag liet de 23-jarige vleugelverdediger nog weten dat de belangstelling van Atalanta nog niet heel concreet was, maar een avontuur in Italië wel te zien zitten. Hateboer speelde de afgelopen vier seizoenen ruim honderd competitiewedstrijden voor FC Groningen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner