31.01.2017 19:31

PSV slijt Poulsen aan oude club SønderjyskE

Simon Poulsen (r.) zit er in zijn tweede wedstrijd in de Jupiler League kort op bij Leandro Resida. (22-01-2016)
Simon Poulsen (r.) zit er in zijn tweede wedstrijd in de Jupiler League kort op bij Leandro Resida. (22-01-2016)

De lijdensweg van linksback Simon Poulsen bij PSV is voorbij. De Scandinaviër speelde de afgelopen twee seizoenen meer in de Jupiler League dan in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en keert nu terug bij SønderjyskE, de club waar het voor Poulsen allemaal begon.

De vleugelverdediger brak door bij SønderjyskE en werd daarna in eigen land opgepikt door FC Midtjylland. Daar speelde hij zich in de kijker bij AZ. In de Eredivisie groeide Poulsen uit tot betrouwbare back, alhoewel hij lang niet alles speelde in Alkmaar. Na zijn eerste volledige seizoen bij de Eredivisionist dwong hij een transfer naar Sampdoria af, maar daar slaagde de Deen niet.

Hij keerde terug bij AZ, waar hij zijn voetbalbenen weer vond. Na anderhalf seizoen had PSV voldoende gezien, de club nam de linksback per direct over van AZ. In Eindhoven maakte hij weliswaar speelminuten in de Champions League, maar een vaste kracht werd hij nooit. Na vijf duels in de hoofdmacht trekt hij de deur in Nederland achter zich dicht, hij tekent voor twee jaar bij SønderjyskE.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner