31.01.2017 20:27

Ook Ighalo kiest voor het grote geld in China

Odion Ighalo heeft de financiële verlokkingen uit China niet kunnen weerstaan. De Nigeriaanse spits van Watford tekende dinsdag een meerjarig contract bij Changchun Yatai, dat vorig seizoen onderin de middenmoot opereerde.

Ighalo werd vorig jaar ook al gelinkt aan een vertrek naar de Super League, maar de spits koos er toen voor om in de Premier League te blijven. De aanvalsleider was meer dan belangrijk voor Watford, door in het promotiejaar van de club twintig keer te scoren in de Championship. De scoringsdrift van de Afrikaan bleef aanhouden in de Premier League, hij scoorde zestien keer in het seizoen daarop.

In het huidige voetbaljaar stokte de doelpuntenproductie van de Nigeriaan, die maar één keer scoorde in achttien duels. Maandag maakte ook een topspits van weleer de overstap naar Azië, Alexandre Pato tekende een contract bij Tianjin Quanjian, waar Axel Witsel onder contract staat. Spelers als Carlos Tévez, Nemanja Gudelj, Oscar en Graziano Pellè komen momenteel al uit in de Super League van China, waar de salarissen exorbitant te noemen zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner