31.01.2017 22:06

Ajax heeft David Neres voor miljoenen binnen

Al in de tweede minuut is David Neres trefzeker voor São Paulo. De aanvaller scoort de openingstreffer tegen Santa Cruz. (11-12-2016)
Al in de tweede minuut is David Neres trefzeker voor São Paulo. De aanvaller scoort de openingstreffer tegen Santa Cruz. (11-12-2016)

Na wekenlange onderhandelingen heeft Ajax de komst van een nieuwe buitenspeler bekendgemaakt. De Braziliaanse vleugelflitser David Neres komt over van São Paulo en tekent een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2021. Ajax betaalt twaalf miljoen euro voor de rechtsbuiten, dat bedrag kan door variabelen oplopen tot vijftien miljoen euro.

De belangstelling van Ajax in David Neres was al langer bekend, maar São Paulo wilde het negentienjarige talent niet zomaar laten gaan. De Braziliaanse ploeg kampt met een schuldenlast en wilde de huid zo duur mogelijk verkopen, maar is uiteindelijk toch akkoord gegaan met het bod van de Amsterdammers. David Neres komt momenteel uit voor Brazilië onder twintig en werd dan ook in het buitenland medisch gekeurd.

De linkspoot debuteerde afgelopen seizoen in het betaalde voetbal van Brazilië, hij scoorde in zijn eerste jaar meteen drie keer in acht competitieduels. Directeur spelersbeleid Marc Overmars is dan ook meer dan tevreden: "Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben. Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. Hij is nog maar negentien jaar en hij zal hier moeten wennen, maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner