31.01.2017 22:51

Wijnaldum en Mignolet voorkomen nederlaag

Georginio Wijnaldum en Simon Mignolet waren er dinsdagavond voor verantwoordelijk dat Liverpool een punt overhield aan de ontmoeting met Chelsea. Wijnaldum kopte de 1-1 tegen de touwen, terwijl doelman Mignolet in de slotfase een strafschop keerde.

Liverpool probeerde vanaf het begin druk te zetten op de koploper van de Premier League. In het eerste kwartier had dat effect. Chelsea kwam niet aan voetballen toe en beperkte zich tot de lange bal. Langzamerhand begon Liverpool de grip iets te verliezen op Chelsea. De Londenaren kregen op sommige plekken van het veld wat meer ruimte en wisten zodoende op te schuiven richting het doel van de thuisploeg. Het moest wel een gevaarlijk afstandsschot van Georginio Wijnaldum toestaan.

Een moment van genialiteit van David Luiz zorgde voor het openingsdoelpunt. Liverpool-doelman Simon Mignolet en enkele spelers hadden niet door dat Mark Clattenburg al floot voor het nemen van een vrije trap. Willian zou de bal eigenlijk nemen, maar David Luiz profiteerde van de onoplettendheid bij Liverpool door snel aan te leggen. Via de binnenkant van de paal verdween de poging van de Braziliaan in het doel van The Reds. Vlak daarna voorkwam Mignolet een tweede treffer door attent op te treden bij een indraaiende vrije trap.

Liverpool had moeite om het Chelsea lastig te maken. Het elftal van trainer Antonio Conte hield de drie linies kort op elkaar. De spelers van de thuisploeg bleken niet bij machte om middels een individuele actie door de verdediging te breken. Daarnaast was de passing in de laatste fase van de aanval niet nauwkeurig genoeg aan de kant van Liverpool. Chelsea kreeg zodoende meer grip op de wedstrijd en voelde zich comfortabel bij het spelbeeld.

In de tweede helft kreeg Liverpool wel de kansen waar het naar op zoek was. Roberto Firmino was op tien meter van het doel niet rustig genoeg. In vrije positie schoot de aanvaller van Liverpool de bal huizenhoog over. Aan de andere kant trof rechtsback Victor Moses de buitenkant van de paal. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel. James Milner bracht een voorzet terug voor het doel en via Moses kwam de bal voor Wijnaldum terecht. Van dichtbij knikte de Nederlander de 1-1 op het scorebord. Net zoals tegen Manchester City was hij met zijn hoofd trefzeker.

Direct daarna had Milner met rood van het veld gekund, ware het niet dat de scheidsrechter hem spaarde met een gele kaart voor een snoeiharde tackle. Waar doelman Mignolet bij de tegentreffer nog niet stond op te letten, daar was hij een kwartier voor tijd wel bij de les. Diego Costa versierde een strafschop en stond zelf achter de bal. Hij zag zijn inzet in de linker onderhoek gekeerd worden door de sluitpost. Voor Liverpool het signaal aan te zetten voor een slotoffensief.

Chelsea bleek bestand tegen de druk die de thuisploeg in de laatste minuten uitoefende, waardoor beide ploegen met een punt van het veld stapten. Daardoor verandert er weinig aan kop in de Premier League. Chelsea staat aan kop, met negen punten voorsprong op Tottenham Hotspur en Arsenal. Liverpool volgt op een vierde plek met tien punten minder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner