01.02.2017 00:04

Update: Wildschut voor 8 miljoen naar Norwich

Yanic Wildschut in actie met zijn team Middlesbrough tegen Blackburn Rovers. (28-12-2014)
Yanic Wildschut in actie met zijn team Middlesbrough tegen Blackburn Rovers. (28-12-2014)

Burnley heeft dinsdagavond met miljoenen gesmeten. De club uit de Premier League tikte een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro af voor de diensten van Robbie Brady van Norwich City. Die transfersom is een clubrecord voor Burnley.

Het maakt ook de weg vrij voor een transfer van Yanic Wildschut naar Norwich City. De vleugelaanvaller staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling om Brady te vervangen bij de club die vandaag Ajacied Mitchell Dijks huurde. Naar verluidt heeft Norwich City een bedrag van ongeveer acht miljoen over voor de oud-speler van sc Heerenveen. 

Update: 01-02-2017, 00.04u:
Norwich heeft de transfer van Yanic Wildschut wereldkundig gemaakt. De vleugelaanvaller, die als jeugdspeler van Ajax naar PEC Zwolle verkaste, heeft een contract voor 2,5 jaar ondertekend bij de club uit de Championship. Met de transfer is maar liefst acht miljoen gemoeid. Wildschut is momenteel bezig aan een uitstekend seizoen bij Wigan Athletic en speelde al 25 wedstrijden in de Championship.

Bij Wigan vocht Wildschut tegen degradatie, terwijl hij nu verkast naar de nummer negen. Vorig seizoen speelde Norwich City nog in de Premier League, maar het werd toen negentiende en degradeerde. "Ik heb het naar mijn zin gehad bij Wigan, maar ik kijk uit naar de jacht op promotie. Hopelijk kan ik de club daarbij helpen. Na een gesprek met de trainer wist ik zeker dat ik deze stap wilde nemen in deze fase van mijn carrière. Vanaf het moment dat Norwich interesse toonde, voelde het goed", meldde Wildschut bij zijn presentatie.

Trainer Alex Neil is blij met de komst van de linksbuiten. "Yanic brengt snelheid met zich mee. Hij is het type die enorm veel chaos kan creëeren bij de tegenstander. We hadden flinke concurrentie, dus we moesten met een goed bod komen. Zijn komst is belangrijk, nadat we eerder al twee vleugelaanvallers verkochten" 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner