31.01.2017 23:04

Van der Heijden maakt seizoen af bij Volendam

Dennis van der Heijden (r.) wint het kopduel van Stijn Wuytens tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - AZ. (21-04-2016)
Dennis van der Heijden (r.) wint het kopduel van Stijn Wuytens tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - AZ. (21-04-2016)

FC Volendam heeft de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider met succes afgerond. De Wijdbroeken huren de negentienjarige Dennis van der Heijden van ADO Den Haag tot het einde van lopende seizoen.

De nummer drie van de Jupiler League raakte woensdagavond Gyliano van Velzen kwijt aan Roda JC en was naarstig op zoek naar een vervanger. Deze heeft de club dus gevonden in de viervoudig international van de Onder 20 ploeg. Bij ADO Den Haag was Van der Heijden geen basisspeler, daar hij in de pikorde achter onder meer Mike Havenaar en Gervane Kastaneer stond.

Het debuut in de Eredivisie van Van der Heijden is nog altijd memorabel. De 1,91 meter lange spits scoorde namelijk bij zijn eerste minuten in de hoofdmacht voor ADO tweemaal. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen SBV Excelsior en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning van de club uit de Hofstad. In de 24 wedstrijden daarna, die hij hoofdzakelijk als invaller invulde, wist de aanvalsleider niet meer te scoren. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner