01.02.2017 10:23

VIDEO: Kennismaking met dribbelaar Neres

David Neres (r.) snelt voorbij de tackle van Walter Guimaraes (l.). (11-12-2016)
David Neres (r.) snelt voorbij de tackle van Walter Guimaraes (l.). (11-12-2016)

Op de laatste dag van de winterse transfermarkt versterkte Ajax zich met de Braziliaanse aanvaller David Neres. De club betaalde twaalf miljoen euro aan São Paulo, wat nog op kan lopen tot vijftien miljoen euro. Met Neres heeft Ajax de gewenste dribbelaar in huis.

Volgens Grads Fühler, scout van Udinese en kenner van de Zuid-Amerikaanse spelersmarkt, kan de negentienjarige Neres een grote sensatie worden in de Eredivisie. "Individueel heeft hij ongelooflijk veel in huis. Neres is een linkspoot op rechts, die in de jeugd van São Paulo ook veel als nummer tien heeft gespeeld. Maar sinds hij in het eerste van São Paulo en Brazilië onder 20 uitkomt, is hij de vaste rechtsbuiten geworden. Hij is linksbenig, maar zijn rechterbeen is ook niet slecht", stelt Fühler de aankoop even voor.

Ajax kan Neres dus ook als linksbuiten opstellen en Fühler sluit niet uit dat trainer Peter Bosz dat ook zal doen. "Vanaf die kant kan hij ook komen. En volgens mij is Peter Bosz net als ik gecharmeerd van een linksbenige op links en een rechtsbenige op rechts. Je zag tegen ADO Den Haag de dreiging van Justin Kluivert. Met Neres als linksbuiten en Kluivert als rechtsbuiten kunnen de Nederlandse backs hun borst nat maken", aldus de scout in De Telegraaf.

De individuele acties van Neres worden alom geroemd. Onderstaand een video met de laatste één tegen één dribbels van Neres voor Sâo Paulo.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner