01.02.2017 14:01

Zenit St. Petersburg bevestigt komst Ivanović

Branislav Ivanović krijgt speeltijd tijdens het competitieduel Chelsea - West Bromwich Albion (11-12-2016).
Branislav Ivanović krijgt speeltijd tijdens het competitieduel Chelsea - West Bromwich Albion (11-12-2016).

Branislav Ivanović is officieel speler van Zenit St. Petersburg. De Servische verdediger komt per direct over van Chelsea en heeft in Rusland een contract voor tweeënhalf jaar getekend.

De transfer van Ivanović naar Zenit St. Petersburg hing al enige tijd in de lucht, maar woensdag heeft Zenit St. Petersburg de overgang van Ivanović officieel bekendgemaakt. In Rusland sluit de transfermarkt pas op 28 februari, waardoor Zenit St. Petersburg ook na 31 januari nog zaken heeft kunnen doen. Het is de tweede keer dat de Servische mandekker aan de slag gaat in Rusland, want tussen 2006 en 2008 stond Ivanović onder contract bij Lokomotiv Moskou. Ivanović kwam destijds tot 54 competitiewedstrijden, daarin wist de Serviër vijf keer te scoren.

Ivanović, die als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten kan, had jarenlang een basisplaats bij Chelsea, maar tijdens het huidige seizoen moet de mandekker het doen met een plek op de bank. Chelsea-trainer Antonio Conte kiest namelijk steevast voor drie centrale verdedigers (César Azpilicueta, David Luiz en Gary Cahill), terwijl hij daarnaast ook kiest voor twee aanvallende vleugelverdedigers (Victor Moses en Marcos Alonso). Desondanks kwam Ivanović dit seizoen nog tot dertien wedstrijden in de Premier League, zes keer mocht de Serviër van Conte in de basis beginnen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner