01.02.2017 15:07

Didier Drogba wees overstap naar Brazilië af

Montreal Impact-spits Didier Drogba staat klaar voor een vrije trap tegen Toronto. (01-06-2016)
Montreal Impact-spits Didier Drogba staat klaar voor een vrije trap tegen Toronto. (01-06-2016)

Didier Drogba had zijn carrière in Brazilië kunnen vervolgen, maar de transfervrije aanvaller uit Ivoorkust besloot om niet op de interesse van Corinthians SP in te gaan.

De 38-jarige aanvaller stond tot het einde van het kalenderjaar onder contract bij het Canadese Impact de Montreal dat uitkomt in de Major League Soccer, maar in november kondigde de oud-speler van onder meer Chelsea en Olympique Marseille zijn afscheid bij Impact de Montreal aan. De aanvaller had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Olympique Marseille, maar van een een transfer kwam het tot dusver niet.

Corinthians deed daarom een poging om Drogba te strikken. "Er werd de afgelopen periode veel gespeculeerd over mijn toekomst", aldus de aanvaller op zijn officiële Instagram account. "Corinthians was geïnteresseerd, maar ik wilde eerst een gesprek aangaan met de voorzitter van die club, meneer Roberto de Andrade. Ik heb inmiddels met hem gesproken. Ik heb hem laten weten dat ik vereerd ben door de belangstelling, maar dat de overstap naar Brazilië voor mij niet op het juiste moment komt. Ik wil de club en de fans van Corinthians bedanken voor alle berichten en ik wens jullie veel succes tijdens het aankomende seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner