01.02.2017 16:52

Voormalig Feyenoord-talent tekent bij Dordt

Julian Lelieveld (l.) zet druk op Marlon Slabbekoorn tijdens de wedstrijd tussen Vitesse A1 en Feyenoord A1. (01-12-2015)
Julian Lelieveld (l.) zet druk op Marlon Slabbekoorn tijdens de wedstrijd tussen Vitesse A1 en Feyenoord A1. (01-12-2015)

FC Dordrecht heeft zich een dag na het verstrijken van de transferdeadline toch nog weten te versterken. De negentienjarige Marlon Slabbekoorn maakt namelijk het seizoen af bij de huidige nummer negentien van de Jupiler League.

Slabbekoorn gaat in eerste instantie op amateurbasis aan de slag bij FC Dordrecht. De aanvallende middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en stond in het verleden te boek als een groot talent. Afgelopen zomer moest Slabbekoorn echter vertrekken uit Rotterdam. Feyenoord zag geen toekomst meer in het talent, waarna hij onder meer een proefperiode afwerkte bij AZ Alkmaar en FC Eindhoven.

Bij AZ en FC Eindhoven kreeg Slabbekoorn geen contract aangeboden, maar bij FC Dordrecht wist de in Colombia geboren middenvelder wel een sterke indruk achter te laten. Bij FC Dordrecht moet Slabbekoorn de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Quincy Boogers, zoon van oud-prof en technisch directeur van FC Dordrecht Marco Boogers, Ibrahima Touré en de Belg Jordy Vleugels.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner