03.02.2017 15:59

Update: Afgeketste transfer krijgt staartje

Roman Zozulya gaat toch niet aan de slag bij tweedeklasser Rayo Vallecano. De Oekraïner werd gepresenteerd als aanwinst, afkomstig van Betis Sevilla, maar vanwege zijn politieke opvattingen, jaagden de fans van Rayo Vallecano Zozulya weg.

De in Kiev geboren spits is aanhanger van Oekraïense organisatie Right Sector, een extreem-rechtse nationalistische paramilitaire organisatie. Zozulya poseerde met kleding en spandoeken van deze organisatie. Dit staat lijnrecht tegenover de politieke opvattingen van de gemiddelde supporter van Rayo Vallecano, die dan ook absoluut niet blij waren met de aanwinst.

Geruchten werden al met kritiek benaderd, net als het moment waarop de transfer officieel werd gemaakt. Op de eerste training van Zozulya kwamen de supporters in actie, waarbij 'wegwezen!' het statement was. Real Betis en Rayo Vallecano trokken hun conclusies en namen de Oekraïner in bescherming, door de transfer ongedaan te maken.

Door het voorval zit Zozulya echter wel in de problemen, hij mag namelijk niet meer voor Betis Sevilla uitkomen dit seizoen. Hij speelde in de eerste seizoenshelft slechts zes competitiewedstrijden.

Update: 03-02-2017: 15:59:

Roman Zozulya speelt in de tweede seizoenshelft mogelijk toch voor Rayo Vallecano. Hij werd door de club gehuurd van Real Betis, maar fans waren daar vanwege de politieke opvattingen van Zozulya niet van gediend. Zozulya vertrok, maar keert mogelijk alsnog terug.

Zozulya stak in het verleden niet onder stoelen of banken dat hij sympathisant is van de extreem-rechtse organisatie Right Sector. Dit staat haaks tegenover de politieke visie van sommige Rayo Vallecano-fans, die de transfer dan ook absoluut niet zagen zitten. Op de eerste training van Zozulya werd dat kenbaar gemaakt via spandoeken, waarna de spits zijn conclusies trok en terugkeerde naar Real Betis.

Omdat de transfer echter is doorgevoerd in het systeem van de Spaanse voetbalbond, mag Zozulya in de tweede seizoenshelft niet meer uitkomen voor Real Betis, waarna Rayo Vallecano een tweede kans voor de Oekraïner wil. De Spaanse voetbalbond heeft zich inmiddels ook bemoeid met de zaak, mogelijk hangt er een sanctie boven het hoofd van diverse fans van Rayo Vallecano.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner