01.02.2017 20:49

Boere blijft bij FC Oss: "Teleurgesteld en raar"

Tom Boere baalt tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Oss (18-11-2016).
Tom Boere baalt tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Oss (18-11-2016).

Nog nooit voerden Nederlandse clubs zoveel transfers door in de winterse periode als in 2017, maar Tom Boere, topscorer van de Jupiler League, verkaste niet. De spits scoorde al 24 keer in de competitie, maar tot een transfer kwam het niet.

"Ik had wat meer interesse verwacht en wel een transfer willen maken", geeft de spits van FC Oss eerlijk toe in gesprek met Omroep Brabant. NAC Breda toonde interesse en ook het buitenland werd aan Boere gelinkt, maar uiteindelijk werd de vraagprijs van FC Oss niet benaderd. "Teleurgesteld, raar... ik weet het niet. Ik kan er niet precies iets aan plakken. Waarom is het mislukt? Ik moet wel helemaal het goede gevoel hebben en uiteindelijk zit er ook een prijskaartje aan je. Dat soort dingen spelen mee."

Boere ligt nog tot aan het einde van het seizoen vast in Brabant, maar FC Oss heeft een optie om het contract van Boere met één jaar te verlengen. Zo kan de ploeg ook na een mislukte transfer in de huidige periode winst maken op de goaltjesdief. FC Oss-trainer François Gesthuizen is in ieder geval blij dat hij ook na de eerste seizoenshelft kan teren op de productie van Boere.

"Als je kijkt naar de feiten en naar de statistieken verwacht je wel dat er iets gaat komen bij iemand die 24 goals maakt. Het is verrassend rustig gebleven. Als hij er hier nog een paar in schiet, en er dus meer dan dertig maakt, moet het raar lopen als er aan het einde van het seizoen dan niets gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner