02.02.2017 15:35

Van Dijk gaat duels met Oranje niet halen

Virgil van Dijk (l.) heerst in de lucht tegen Eden Hazard (r.) tijdens de oefeninterland Nederland - België. (09-11-2016)
Virgil van Dijk (l.) heerst in de lucht tegen Eden Hazard (r.) tijdens de oefeninterland Nederland - België. (09-11-2016)

Virgil van Dijk is langer uit de roulatie dan in eerste instantie werd gedacht. De verdediger van Southampton liep op 22 januari een enkelblessure op, die erger is dan verwacht. Van Dijk staat nog twee tot drie maanden aan de kant.

Southampton hield er al rekening mee dat Van Dijk even aan de kant zou staan, maar The Saints gingen uit van enkele weken. Op de persconferentie in de aanloop naar het competitieduel met West Ham United heeft manager Claude Puel aangegeven dat het herstel zal gaan over enkele maanden, in plaats van enkele weken.

Voor het Nederlands elftal is de blessure van Van Dijk een flinke teleurstelling. Hij is uitgegroeid tot aanvoerder bij Southampton en is in bloedvorm. Van Dijk is achterin niet alleen de rots in de branding, maar maakte ook al vier doelpunten dit seizoen.

Oranje treedt op 25 maart aan tegen Bulgarije voor de WK kwalificatie. Enkele dagen later, op 28 maart, staat de vriendschappelijke interland met Italië gepland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner