02.02.2017 23:08

Celta de Vigo en Alavés scoren niet in beker

Het eerste duel tussen Celta de Vigo en CD Alavés in de halve finales van de Spaanse beker heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde donderdagavond in de stromende regen in Vigo in 0-0. Daarmee was Alavés als bezoekende club de morele winnaar.

Celta de Vigo, dat een ronde eerder nog verraste door Real Madrid uit te schakelen, maakte in de eerste helft geen aanspraak op een treffer. De ploeg hanteerde een zeer laag tempo, waardoor Alavés simpel standhield. In de tweede helft kreeg de ploeg het moeilijker, zeker met Iago Aspas. De aanvaller raakte de lat en strandde op de keeper van de tegenstanders, terwijl ook John Guidetti niet kon scoren.

De return in Vitoria-Gasteiz is volgende week woensdag. Een dag eerder gaat Atlético Madrid op bezoek bij FC Barcelona. Het eerste duel tussen de twee grootmachten eindigde woensdag in Madrid in 1-2 voor de Catalanen.