03.02.2017 09:24

Çalhanoğlu spijtig: "Vertrouwde mijn vader"

Wegens contractbreuk werd Hakan Çalhanoğlu donderdag voor vier maanden geschorst door het internationaal sporttribunaal CAS. In 2011 tekende de Turks international twee contracten, waar hij zijn vader de schuld van geeft.

Op zeventienjarige leeftijd tekende Çalhanoğlu een contract bij het Turkse Trabzonspor, op aandringen van zijn vader. Hem werd een flinke som tekengeld geboden als zijn zoon bij Trabzonspor zou tekenen, wat Çalhanoğlu ook deed. Even later verbond Çalhanoğlu zich ook aan Karlsruher SC. Trabzonspor stapte vervolgens naar de FIFA en het CAS, wat de middenvelder een schorsing van vier maanden oplevert.

Tegenover het Duitse Express reconstrueert Çalhanoğlu de situatie. "In onze cultuur heeft de vader het voor het zeggen. Ik was zeventien jaar oud en was me niet bewust van de reikwijdte ervan. Ik dacht alleen maar aan voetbal. Ik vertrouwde mijn vader. Hij is en blijft mijn vader. Hij beseft dat hij een grote fout heeft gemaakt. Hij zal zich nooit meer bemoeien met mijn carrière."

Çalhanoğlu staat inmiddels onder contract bij Bayer Leverkusen, dat niets te maken heeft met de zaak. Toch kan de Duitse club geen beroep doen op Çalhanoğlu. "Het ergste is dat mijn club erdoor wordt benadeeld. Dat stemt me bedroefd. Ik voel me schuldig, ik heb oneindig veel spijt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner