03.02.2017 11:40

Stoke City kocht Berahino na dopingschorsing

Saido Berahino transfereerde in de winterse transferperiode van West Bromwich Albion naar Stoke City. Bij West Bromwich kwam hij maar amper aan spelen toe, doordat de aanvaller een dopingschorsing van acht weken moest uitzitten.

Bij West Bromwich Albion kwam Berahino de eerste vier wedstrijden van de competitie in actie, maar speelde daarna geen minuut meer. De club zei dat het om een trainingsachterstand ging, maar The Daily Mail bracht donderdagavond naar buiten dat de FA had ontdekt dat de 23-aanvaller recreatieve drugs had gebruikt. Berahina moest vervolgens een schorsing van acht weken uitzitten.

Stoke City contracteerde Berahino in de winter en wist van de schorsing af. Daarmee bevestigde manager Mark Hughes het verhaal dat de krant onthulde. "Het ging om een schorsing van acht weken geloof ik. Maar we wisten er in ieder geval van voor we hem kochten. Voor meer details moet je bij zijn vorige club zijn, want wij hebben die ook niet. We hebben research gedaan voor onze transfer, maar dat veranderde ons beeld van Berahino niet. Wij zijn blij met hem", aldus Hughes op de persconferentie.

Berahino kostte The Potters toch nog ongeveer veertien miljoen euro, ondanks een aflopend contract bij West Bromwich Albion. De spits tekende een contract tot 2022 bij Stoke City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner