03.02.2017 12:33

Overzicht van de topwedstrijden dit weekend

Dit weekend staan er weer een aantal prachtige affiches op het programma. Voetbal.com zet de mooiste duels op een rij en blikt vooruit op deze wedstrijden. Alle duels zijn LIVE te volgen op de site.

Finale Afrika Cup: Egypte-Kameroen 
De Afrika Cup 2017 komt zondagavond ten einde. Om 20.00 uur trappen Egypte en Kameroen af voor de finale. Egypte is op voorhand de favoriet, mede door de ijzersterke defensie. De 44-jarige doelman en aanvoerder Essam El Hadary kreeg pas één doelpunt tegen. Burkino Faso scoorde in de extra tijd van de verlenging de gelijkmaker, maar na strafschoppen bereikte Egypte alsnog de halve finale. Ook Kameroen had een strafschoppenserie nodig op weg naar de finale. In de kwartfinale tegen Senegal schoten de Kameroeners alle vijf de strafschoppen tegen de touwen. Het gehele speelschema van de Afrika Cup is hier te vinden.

Kraker in top van de Premier League: Chelsea-Arsenal
Om de titelstrijd weer spannend te maken, moet Arsenal op bezoek bij Chelsea winnen. The Blues zijn koploper van de Premier League, met negen punten voorsprong op achtervolgers Tottenham Hotspur en Arsenal. De week van de aanval op de koppositie is Chelsea voorlopig met vlag en wimpel doorstaan. Op bezoek bij Liverpool werd gelijk gespeeld (1-1), terwijl Arsenal daar niet van profiteerde. The Gunners verloren in eigen huis van Watford (1-2) en ook Tottenham verspeelde punten (0-0 bij Sunderland). De kraker start zaterdagmiddag om 13.30 uur.

Koploper tegen team in vorm: Juventus-Inter
Juventus lijkt af te stevenen op de zesde landstitel op rij. De ploeg van Massimiliano Allegri is de baas in de Serie A en staat vier punten voor op achtervolger AS Roma, met ook nog een wedstrijd tegoed. Maar als er één ploeg is de Oude Dame kan afstoppen, is dat Inter. Sinds het vertrek van Frank de Boer is de ploeg aan een opmars bezig. Er werden al zeven competitiewedstrijden op rij gewonnen, waardoor de Champions League-tickets lonken. Onder trainer Stefano Pioli is de achterstand op nummer drie Napoli nog maar drie punten. Aan Juventus de taak om de opmars te stoppen, terwijl Inter de spanning in de Serie A weer terug kan brengen. Zondagavond om 20.45 uur is de aftrap in Turijn.

Lastige uitwedstrijden voor Nederlandse top drie
In de Nederlandse Eredivisie is de jacht op koploper Feyenoord nog altijd in volle gang. Ajax en PSV moeten respectievelijk vijf en acht punten goedmaken en dit weekend kan een cruciale speelronde zijn. PSV speelt zaterdagavond om 19.45 uur tegen AZ in Alkmaar en kan zich geen misstap veroorloven. De laatste twee seizoenen boekte PSV ruime zeges: 2-4 en 2-4. Als PSV wint, kan het op zondag rustig achterover zitten en kijken hoe Ajax en Feyenoord doen. Ajax speelt om 12.30 uur bij Roda, dat acht nieuwelingen heeft gepresenteerd. Vorig seizoen gaf Ajax in Kerkrade nog een 2-0 voorsprong uit handen (2-2), maar zondag moet er gewonnen worden. Voor Feyenoord is de druk minder groot op bezoek bij FC Twente. Ook bij puntenverlies blijven de Rotterdammers koploper van de Eredivisie. Na de winterstop werden in de competitie enkel zeges geboekt en kreeg het nog geen enkel doelpunt tegen, waardoor het vertrouwen groot is. Tegenstander Twente kan de punten goed gebruiken in de strijd om een ticket voor de play-offs. De aftrap in Enschede is om 14.30 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner