03.02.2017 15:29

Franse club ging laat nog voor spits Veerman

Henk Veerman (l.) verliest het kopduel van Matthijs de Ligt (r.) tijdens de competitiewedstrijd sc Heerenveen - Ajax. (27-11-2016)
Henk Veerman (l.) verliest het kopduel van Matthijs de Ligt (r.) tijdens de competitiewedstrijd sc Heerenveen - Ajax. (27-11-2016)

SC Heerenveen kon vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt nog zaken doen rondom Henk Veerman. De spits kon naar de Ligue 1 verkassen, maar een onbekende Franse ploeg kwam veel te laat om nog tot een akkoord te komen.

Technisch manager Gerry Hamstra bevestigde in gesprek met Omrop Fryslân dat een eersteklasser uit Frankrijk veertig minuten voor het verstrijken van de transferdeadline zich nog meldde voor Veerman, die dit seizoen nog geen enkele basisplaats kreeg in de Eredivisie.

SC Heerenveen verkocht deze winter al Mitchell te Vrede aan het Turkse Boluspor, waardoor de ploeg met Veerman en Reza Ghoochannejhad maar twee spitsen bij de eerste selectie heeft. Omdat de vraag naar Veerman zo vlak voor de transferdeadline volgde, had sc Heerenveen geen tijd om een vervanger te regelen, waardoor de transfer niet doorging.

Omrop Fryslân meldt dat FC Nantes de club uit Frankrijk was. De formatie, waar oud-Ajacied en oud-AZ'er Kolbeinn Sigþórsson ook voor speelt, is de huidige nummer twaalf in de Ligue 1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner