04.02.2017 09:30

De Graafschap weer onderuit: "Niet leuk meer"

Henk de Jong staat gedesillusioneerd langs de zijlijn nadat zijn De Graafschap een flink pak op de broek heeft gekregen tegen VVV-Venlo. (03-02-2017)
Henk de Jong staat gedesillusioneerd langs de zijlijn nadat zijn De Graafschap een flink pak op de broek heeft gekregen tegen VVV-Venlo. (03-02-2017)

Voor de vierde keer op rij ging De Graafschap zaterdagavond onderuit in de Jupiler League. VVV-Venlo won met grote cijfers in Limburg. Trainer Henk de Jong beseft dat je kunt verliezen van de koploper, maar is niet tevreden met de manier waarop.

"Je gaat met de beste bedoelingen het veld op en dan sta je na vijf minuten achter. Ongelooflijk gewoon. Ze doen het niet expres, echt niet. Maar er hangt een deken over het team. Er is geen vertrouwen, er is angst", stelt de eindverantwoordelijke van dfe formatie uit Doetinchem in gesprek met Voetbal International.

"Nu moeten we tegen een SC Cambuur in topvorm", kijkt De Jong vooruit naar het volgende competitieduel van De Graafschap, uitgerekend tegen de ploeg waar De Jong als trainer erg succesvol was. "We gaan er weer alles aan doen, maar geloof me: het wordt moeilijk in deze situatie. Daarna moet het gebeuren. Dat moet, anders heb ik ook een probleem. Zo werkt het, hè. Dit is echt erg, niet leuk meer gewoon. Ik was blij dat ik weer op het veld stond. Ook nu nog, maar dit is zwaar."

De Graafschap hoeft niet bang te zijn voor degradatie naar de Tweede Divisie, aangezien Achilles'29 dit seizoen niet mee kan komen in de Jupiler League. De ploeg staat stijf onderaan, er degradeert maar één ploeg dit seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner