04.02.2017 13:32

Update: Heerenveen verhuurt Thern aan Solna

Simon Thern (m.) moet zien op te boksen tegen twee blonde Ajax-middenvelders, Donny van de Beek (l.) en Davy Klaassen (r.). Thern lijkt het af te moeten leggen. (27-11-2016)
Simon Thern (m.) moet zien op te boksen tegen twee blonde Ajax-middenvelders, Donny van de Beek (l.) en Davy Klaassen (r.). Thern lijkt het af te moeten leggen. (27-11-2016)

Na het sluiten van de Nederlandse transfermarkt heeft sc Heerenveen alsnog een oplossing gevonden voor Simon Thern. De Zweed kwam dit seizoen weinig aan de bak en lijkt hard op weg naar zijn thuisland. AIK Solna huurt de middenvelder volgens de geruchten voor één jaar.

Thern maakte halverwege het seizoen 2015/2016 zijn transfer van Malmö FF naar sc Heerenveen en werd direct basisspeler in Friesland. Dit seizoen werd hij echter voorbijgestreefd, waardoor Thern graag naar een andere club wilde. NEC toonde interesse, maar omdat de transfermarkt in Nederland enkele dagen geleden sloot, was dat geen optie meer. In Zweden mogen nog transfers doorgevoerd worden, waardoor het balletje aan het rollen kwam.

De rechtspoot speelde voor Helsingborgs IF en Malmö al een kleine honderd wedstrijden in de Zweedse competitie, voor AIK Solna kan hij nu een heel seizoen zijn waarde bewijzen. De club huurt hem volgens Voetbal International voor het gehele seizoen, tot december 2017. Thern ligt in Nederland nog tot medio 2018 vast, maar AIK Solna schijnt al uitgesproken te hebben dat ze de middenvelder graag definitief in willen lijven. Over een optie tot koop is echter niets bekend.

Update: 04-02-2017: 13:30

Simon Thern maakt per direct de overstap naar AIK Solna. Dat heeft sc Heerenveen zaterdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd. "We denken dat dit op dit moment de beste oplossing is om aan spelen toe te komen. Simon kende een goede beginperiode, maar na zijn blessure kwam hij niet of nauwelijks aan spelen toe omdat het team zich doorontwikkelde", aldus technisch manager Gerry Hamstra.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner