04.02.2017 15:01

Allegri heeft hoge verwachtingen van topduel

Massimiliano Allegri staat als trainer van Juventus druk aanwijzingen te geven tijdens het competitieduel met Sassuolo. (11-03-2016)
Massimiliano Allegri staat als trainer van Juventus druk aanwijzingen te geven tijdens het competitieduel met Sassuolo. (11-03-2016)

Een heuse kraker in de Serie A dit weekend: koploper Juventus neemt het in eigen stadion op tegen het goed draaiende Internazionale. Juve-trainer Massimiliano Allegri is op zijn hoede voor de club uit Milaan.

Onder Stefano Pioli, de opvolger van de ontslagen Frank de Boer, heeft Inter de weg naar boven weer gevonden. De ploeg verloor voor het laatst begin december 2016 en is inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in Italië. Koploper Juventus gaat relatief comfortabel aan kop in de Serie A, maar ging eerder dit seizoen nog 2-1 onderuit in Giuseppe Meazza.

Allegri beseft dat zijn ploeg voor een zwaar karwei staat. "Morgen wordt een grote wedstrijd, één die prachtig is om te spelen. Dit zijn twee teams die beide de landstitel kunnen winnen, maar gelukkig voor ons kende Inter een slechte seizoensstart, waardoor wij nu bovenaan staan. Beide teams zijn ongeveer gelijkwaardig", vertelde de oefenmeester op een persconferentie.

Juventus verloor dit seizoen vier duels, waaronder dus de uitwedstrijd tegen Inter. "Onze laatste wedstrijd tegen Inter was erg vreemd, we hielden ons toen niet aan de afspraken. De drie punten die we kunnen verdienen zijn er evenveel als in de vorige wedstrijd, dus we moeten gefocust zijn en op dezelfde manier spelen als tegen iedere tegenstander."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner