05.02.2017 15:53

Bosz blij dat Younes zijn eerste treffer scoorde

Martin Milec (l.) probeert Amin Younes (r.) van de bal te houden. (05-02-2017)
Martin Milec (l.) probeert Amin Younes (r.) van de bal te houden. (05-02-2017)

Ajax had ontzettend veel moeite om van Roda JC te winnen. Uiteindelijk lukte dat de Amsterdammers met 0-2, maar Peter Bosz was ontevreden over het optreden van zijn ploeg. De oefenmeester was daarentegen blij voor Amin Younes die zijn eerste treffer van het seizoen maakte in de Eredivisie.

"Bij die kansen kneep ik 'm wel, ja. We deden het daar niet goed, er moet rugdekking zijn en de rugdekking was er niet. Dan kan die er zomaar in vallen", vertelde de oefenmeester na afloop van het duel in gesprek met FOX Sports. Ajax kreeg ook kansen, maar met name Younes faalde. "Toen had ik nog iets van: het zit hem ook niet mee. Ik ben blij dat hij die bal vlak voor tijd er wel in schoot." Het was de eerste treffer van de Duitser dit seizoen in de competitie.

"Natuurlijk was ik blij omdat het zijn tweede treffer was, maar ook omdat juist hij het was", vervolgde Bosz zijn verhaal. De trainer haalde bewust Justin Kluivert van het veld en niet Younes. Met laatstgenoemde op het veld dacht de trainer namelijk meer kans te maken op de overwinning. "Ik wissel om te winnen en niet om iemand een goed gevoel te geven."

De trainer vond zijn ploeg matig acteren. "Aan de hele wedstrijd houd ik niet zo'n heel goed gevoel over. We hebben niet ons beste voetbal gespeeld. In balbezit speelden we heel lang aan één kant, we konden Lasse niet genoeg vinden, hadden te weinig diepte in het spel, speelden een tandje te laag en leden veel onnodig balverlies."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner