05.02.2017 19:50

Klaassen zag Ajax zich na rust herpakken

Davy Klaassen schiet Ajax op voorsprong tegen Roda JC. Doelman Benjamin van Leer kan het schot niet keren. (05-02-2017)
Davy Klaassen schiet Ajax op voorsprong tegen Roda JC. Doelman Benjamin van Leer kan het schot niet keren. (05-02-2017)

Ajax boekte zondagmiddag een moeizame overwinning op bezoek bij Roda JC (0-2). Aanvoerder Davy Klaassen maakte na rust het openingsdoelpunt, maar zag dat zijn ploeg het vooral in de eerste helft moeilijk had.

"Wij speelden niet goed, we liepen teveel met de bal en waren niet lekker in de passing. De tweede helft was beter. We speelden meer tussen de linies en creëerden meer kansen", aldus Klaassen tegenover FOX Sports. Kansen kreeg Ajax zeker in de tweede helft, maar de wedstrijd werd pas heel laat op slot gegooid. "Younes op de lat, Appie (Nouri, red.) op de lat, volgens mij Donny (Van de Beek, red.) op de lat... Toen dacht ik wel 'jeetje', maar gelukkig valt hij alsnog."

Klaassen maakte het openingsdoelpunt, wat de ban brak in de moeizame wedstrijd van de Amsterdammers. "Kasper Dolberg legt hem terug en ik vuur hem binnen. Hij kon alleen maar daar, want daarnaast stonden de verdedigers en de keeper. Ik raakte hem perfect", besluit Klaassen tegenover de NOS. Het doelpunt van de aanvoerder was zijn tiende goal van het seizoen. Daardoor is hij Dolberg voorbij en clubtopscorer van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner