05.02.2017 22:41

Juventus klopt Inter in spannende topper

Juan Cuadrado (r.) kan juichen nadat hij Juventus met een geweldige knal op voorsprong heeft geschoten. Sami Khedira (l.) viert het feestje met hem mee. (05-02-2017)

Juventus heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de Serie A. In Turijn won de koploper met 1-0 door een fantastische treffer van Juan Cuadrado.

Beide trainers hadden geen verrassingen in hun basisopstelling. Paulo Dybala is niet vertrokken in de transferperiode en stond gewoon in de basis bij Juventus. Ook bij Inter waren veel ogen gericht op de aanval. Aanvoerder Mauro Icardi scoorde namelijk liefst zeven keer in acht wedstrijden die hij speelde tegen de Oude Dame. Achter hem speelde João Mário, die de laatste zes wedstrijden bij bijna elk Inter-doelpunt betrokken was.

Juventus begon furieus in eigen stadion. Na drie minuten zette Dybala de toon door met een fantastische omhaal de vuisten van doelman Samir Handanovič te vinden. Niet veel later was de Argentijn opnieuw dicht bij een treffer. Hij krulde de bal met links boven op de lat. Aan de overkant kwam Inter ook steeds meer in het stuk voor. Eerst knalde Roberto Gagliardini in kansrijke positie over en vervolgens was ook João Mário bijna trefzeker met een poging van afstand. Icardi tikte daarna net naast het doel en aan de overkant knikte Mario Mandžukić voorlangs. Nadat Gianluigi Buffon in moest grijpen op een kopbal van Ivan Perišić, maakte zijn collega Handanovič een vrije trap van Gonzalo Higuaín onschadelijk. Beide ploegen leken vervolgens met een 0-0 aan de thee te gaan, maar Juan Cuadrado stak daar een stokje voor. De Colombiaan nam vlak voor rust een afvallende bal ineens op zijn wreef en verschalkte Handanovič.

Na de pauze zette Juventus het aanvallende spel door. Inter had het lastig en kwam even niet meer van de eigen helft af. Via Mandžukić had de thuisploeg de score uit moeten breiden. De Kroaat dook ineens op voor Handanovič, maar de Sloveense doelman hield zijn ploeg in leven door in de korte hoek redding te brengen. Nadat trainer Pioli Éder en Geoffrey Kondogbia het veld in had gebracht, kreeg Inter meer grip op wedstrijd. Sami Khedria haalde een gevaarlijke bal weg uit de doelmond en Icardi schoot hoog over terwijl drie ploeggenoten er beter voor stonden. Juventus was aan de overkant enkele keren dicht bij de tweede treffer. Dybala zette zijn landgenoot Higuaín alleen voor Handanovič, maar de goalie hield zijn ploeg opnieuw op de been. Ook kopte Mandžukić in de slotfase nog goed in en reageerde de keeper katachtig om een doelpunt te voorkomen. Vlak voor tijd kreeg Buffon ook nog wat werk te verrichten. Hij voorkwam met een oplettende redding van Icardi van invaller Rodrigo Palacio gevaar konden stichten. In de blessuretijd kreeg Inter-middenvelder Perišić nog een directe rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.

Door de overwinning blijft Juventus bovenaan staan in de Serie A. Het gat met naaste achtervolger Napoli is zes punten en de Oude Dame heeft nog een wedstrijd tegoed. Inter staat na 23 wedstrijden met 42 punten op de vijfde plek.

Door: Bob van Dijk