06.02.2017 20:43

Ajax bindt talentvolle middenvelder tot 2019

De spelers van Ajax A1 laten hun pasverworven schaal zien aan het Amsterdamse publiek. (10-05-2016)
De spelers van Ajax A1 laten hun pasverworven schaal zien aan het Amsterdamse publiek. (10-05-2016)

Noa Lang kan uitkijken naar een debuut voor Ajax in het betaalde voetbal. De zeventienjarige middenvelder tekende maandag zijn eerste profcontract bij de Amsterdammers, waardoor hij tot medio 2019 vastligt in de hoofdstad.

Lang speelde tot 2013 in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte daarna de overstap naar de aartsrivaal. Sindsdien kwam Lang uit voor Ajax B1 en Ajax A1. In de laatste leeftijdscategorie speelde Lang onder meer drie wedstrijden in de Youth League, ook wel de mini-Champions League genoemd. Door het ondertekenen van zijn contract komt een debuut in het betaalde voetbal dichterbij voor Lang.

"Ik ben enorm blij met dit contract", stelt Lang op de website van zijn management. "Vanaf de eerste dag dat ik bij Ajax kwam, heb ik het gevoel gehad dat de club vertrouwen in mij had. Dit contract is dan ook een mooie beloning. In november was de deal al rond en vandaag heb ik dus getekend. Geweldig." Lang gaat vaker meetrainen met Jong Ajax, hoogstwaarschijnlijk krijgt hij dit jaar ook nog zijn eerste speelminuten in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner