07.02.2017 09:16

De Jong wint eindelijk: "Dit voelt heerlijk"

De Graafschap-trainer Henk de Jong is tevreden na afloop van het competitieduel De Graafschap - SC Cambuur (06-02-2017).
De Graafschap-trainer Henk de Jong is tevreden na afloop van het competitieduel De Graafschap - SC Cambuur (06-02-2017).

Henk de Jong heeft er vijf wedstrijden op moeten wachten, maar eindelijk heeft de trainer van De Graafschap zijn eerste drie punten te pakken. De Superboeren wonnen maandagavond in eigen huis van SC Cambuur (3-0).

De Jong verloor de afgelopen weken onder meer van FC Den Bosch (0-3) en Jong FC Utrecht (2-3). "Natuurlijk ben ik opgelucht", vertelt de coach aan Omroep Gelderland. "Dit voelt heerlijk. Het publiek was fantastisch. Grote complimenten. Ik weet ook wel, het voetbal moet nog veel beter maar dit hadden we nu wel even nodig."

De Graafschap begon maandagavond met vijf verdedigers. "Zij komen veel door de as. Zijn misschien wel de best voetballende ploeg van de Jupiler League. Misschien gaan ze wel promoveren en dan spelen hun backs ook nog hoog. Je kunt niet anders dan met vijf man achterop spelen tegen Cambuur. Anders kom je echt mensen tekort."

De Jong ziet de toekomst positief tegemoet. "Alles gaat hier veranderen", vervolgt de oud-trainer van SC Cambuur. "Maar het moet wel samen. Dat merk ik hier wel, anders wordt het moeilijk. Over drie maanden schijnt hier de zon weer, let op. We gaan proberen hier weer een grote club van te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner